Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
not the red baron, not Charlie Brown ´´girls with red ribbons, prettiest red ribbons


Stänga mot rött




är jag färdig? klar

solen har gått ned, jag har suttit tre timmar på ett kvavt café
och försökt nå åter till de två som hånar & älskar närmst av alla
(Khonnor kunde fått skriva en bibel och jobbat)

groteska proportioner
ser det nu när hon har lyckats. Lyckats?
”folk förde det på tal, tur var det”
om de inte gjort det?

hade du levt nu då?
varit sådär späd och vacker. avduschad. när man är naket vacker
gränsar det till motbjudande, jag betraktar din nacke
hårvirvlarna som faller ned från din håruppsättning

Du lyckades & du sjunger nu, eva cassidy,
när husen tornar upp sig och vi tar avsked för du ska rena kroppen
och jag ska förstöra den
ja just då när klockan är fem och jag ska hem

salen bjuder på sorl, en av alla, minimalistiskt och
JAG STRUNTAR VÄL EGENTLIGEN I POJKAR OCH FLICKOR OCH JOBB OCH STUDIER?

jag vill inte inleda med ”jaha vad gör du nuförtiden pluggar jobbar (är arbetslös och deppar ihop för att den mänskliga instinkten att ta sig an uppgifter och jobba inte blir tillfredsställd?) eller nåt annat..?”

vill gå rakt fram, stampa på tårna
smida. krossa och smeka, lena, balsamera:
vanilla nut över deras ögon säga
jag vet vad din mamma sjöng för dig när du var ung
den där tryggheten som får dig sova till musik
Jag kan inte heller få VG på alla tentor även om det står det på pappret

blir också full och kysst över hela kroppen av en stockholmare jag inte känner på ett golv i en labyrintbyggnad jag ska lämna redan innan 10 morgonen därpå efter en kvarts sömn

JAG VET ATT DET KÄNNS SOM OM DU ALDRIG KOMMER LYCKAS
så nyckeln är att restricera sig,damn it, gå på rave ibland,
aldrig glömma ringa folk, se charmig ut
skriva av sig, inte ta så hårt på saker, ta väldigt hårt på saker.
som resor och soluppgångar utomlands där det är dimmigt pga luftföroreningarna

jag är sån;akademikerbarnets delinquente, brottslighetens triumfant i lightversion
snor saker och cyklar mot rött, tattar glitter av den äkta kvinnan i huset och.glömmer stänga fönster--så mycket att papper sätts upp på dörren, som om bedjan blev så stor, i ovisshet om sinneslaget som råder mer primitivt när folk bombas ihjäl i flera tjog om dagen på landsbygden utanför Medellín

tuggar bröd
tur att det är gott, det är nyttigt också-ta lite choklad.
”tur hon gjorde slut med honom, nu är hon tillbaka igen”
hårstrån på kjolen och fastsatta mot mina strumbyxor,
avskyr det, vill duschaduschaduscha


vara osminkad ha t-shirt bara glida, tänker på bergen och människan i naturen och vad de hade sagt de där bratsen om de blivit nedsatta i djungeln att klara sig. ”när klacken blir ett redskap, år 2007”
det är snart advent och


jag och rasmus är vuxna nu




Fri vers av Nemona
Läst 420 gånger
Publicerad 2007-11-24 18:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nemona
Nemona