Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
De inre håller räfst och rättarting – för kärlekens skull (de är inte så finkänsliga och vidsynta alla gånger – fast de lugnar sig om de får gasta på ett tag…)


Rättning i ledet



Men det är väl höjden av förmätenhet
att han – vad tror han att han är?!
Saknar han helt proportioner
för vad som är vettigt och rimligt?
Han må väl ändå rätta sig
in i ledet,
se sin egen plats
Att skämma ut sig
på ett sådant sätt
gör väl ingen glad
Självbevarelsedrift och anständighet efterlyses!
Och om inte för egen del
så borde han väl ändå förstå
hur det upplevs för den andre!
Att helt oprovocerat
bli ansatt med kärleksförklaringar
och förväntningar om ömsesidighet
Se på sig själv!
En treåring kan ju se
att detta inte är kompatibelt på något plan
Neej, nu är måttet rågat,
skammen går upprätt på torra land
Skäms!




Fri vers av Bögen
Läst 408 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-11-25 21:26



Bookmark and Share


  jardan
Underhållande skrivet, \"hur det upplevs för den andre\" - hmm när mår vi dåligt av att bli beundrade, älskade ?
2007-11-25

  Effell
Ett mycket målande exempel på inre dialog. Eller, snarast inre utskällning kanske.
2007-11-25

  Leif Furstedt
Nästan så det brinner i knutarna.
Eldigt ;)
2007-11-25

  Rakel Lorner
Självbevarelsedrift är överskattat!

Det är ett härligt flöde i texten. Gillar den mycket! Humor fast det inte är kul... Det är bra gjort!
2007-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Bögen