Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

blodsystrar som ingen minns

Snö mot fönstret
där innanför, i värmen sitter våra minnen
och gör hemmagjorda klappramsor
som ingen annan kan
för att de vill få vara lite
speciella

jag minns när vi blandade blod för att få aids
för att kunna få mer sympati för afrikas befolkning
som vi har fått läsa så mycket om i skolan
innan vår lärare blev senil och glömde bort vem hon var

så gick vi och åt polkagrisar och pratade om bättre tider
som egentligen var där och nu
men det tänkte ju inte vi på

vi hade en påse full av brickor
upplevelser och utmaningar
tre oerfarna flickor
med kändiskillar som största dröm

så kom snön
vi låste vi dom bakom ett fönster
där står de fortfarande och vinkar mot oss

blodsystrar för alltid, vad som än händer

vi har snubblat i trappor
men nu börjar vi lära oss hur vi ska gå
höger vänster höger vänster brukar funka

synd bara att vi alla tre har ärr i armen
för det ska väl blodsystrar ha
för att minnas varandra
för att ha något att komma ihåg
när minnerna sitter bakom ett fönster
och gör hemmagjorda klappramsor med varandra

och vi står ute i kylan
då värker ärren
för att vi ska minnas
att vi älskar varandra





Fri vers av Samndra
Läst 660 gånger
Publicerad 2007-11-27 21:27



Bookmark and Share


    Suzylu*
det är jättebra, älskar sista stycket grymt
2008-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Samndra
Samndra