Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

där december dör.

 




du har hunnit ikapp mina konturer
men min vinter speglas fortfarande
färglös i dina ögon

jag saknar allt det
vi aldrig någonsin var

jag brinner i det
jag aldrig hade kvar



du har hunnit ikapp min vinter
men mina vidder
lämnar mig ensam



du känner
älskar
och sväljer mina konturer


men där december dör
och svalor slutar andas

förlorar jag färgen



och för alltid

räds du min skugga







Fri vers av Tove Meyer VIP
Läst 1404 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2007-11-28 00:10



Bookmark and Share


  Ilona _L
Jag är hänförd...du skriver såå bra!!
2008-06-07

    Tea Alex
Du måste vara en av de bästa jag har läst på den här sidan. Okej jag är rätt ny här men lite har jag hunnit läsa iaf. Fantastiskt fint skrivet! :)
2008-06-06

  Solstorm
du ÄR magi!
2008-01-02

  ordterroristen
underbart vackert, nedtecknad magi på ditt så unika skrivsätt.
2007-12-03

  Junibarn
Mycket väl skriven dikt. Så vacker att man ryser.
2007-11-29

  issac.a.m
din dikt ger en varm brinnande känsla i munnen ...och det känns som en fantastisk känsla
vackert..
2007-11-29

    ruusningstrafik
det där var nog det finaste som jag någonsin har läst.
2007-11-29

  isabel louise
åh så fint skrivet, vemodigt och gripande...du kan verkligen sätta ord på känslor!
2007-11-29

    jooline
jättefin
jag är en av dom som gillar poesi med rim
bara det inte blir nödrim bara föra att rimma
men jag tycker det blir en speciellare helhet.
inte för att allt i dikten var rim, men jag var glad
att det fanns det iallafall! väldigt vacker!
2007-11-29

  Betlehemsstjärnan VIP
vackert, vemodigt och enormt berörande/B
2007-11-29

  Tabes
ensamt, ödsligt och ack så vackert
2007-11-29

  Larz Gustafsson VIP
\"Vargen vilse på prärien igen...\"
2007-11-29

  Lena Renman
Hej
Den här är helt underbar och talar om allt det där som aldrig sågs, syns, blev till och som önskades så. Jag både applåderar och bokmärker
lena
2007-11-28

  Anna Frölander
du skriver skört och med stor melankoli. tycker att dessa små rader griper tag extra mycket, av någon anledning, kanske därför att de står i kontrast till det resten av dikten, blir överraskad av att \"duet\" i dikten tycks finnas så nära diktjaget, trots allt. Ja, något sådant..

/du känner
älskar
och sväljer mina konturer/
2007-11-28

  Maria Zena Viklund
\"och för alltid räds du min skugga\"

och jag faller i från trycket av dina ord, fantastiskt skrivet!
2007-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Tove Meyer
Tove Meyer VIP