Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sorgskam


Du föraktar mina tomma år
meritlös inaktivitet
Hånar mig som samhällets svarta får
men jag undrar om du vet

Var du vid min sida
när knytnävssmärta skrek
Höll du om mitt hjärta
i hans grymma kärlekslek?

Delade du skammen
förnedringstårars tid
När ångest revs av vasshet
för en kort sekund av frid?

När jag kämpade med väntan
trots hans kärlekstvivel stort
Höll du mig alla månader
i det svåraste jag gjort?

Såg du själen rämna
när ischocksfasa skrek
När jag tvingades att famna
min älskade som svek?

Alla år av mörkervärldar
förtvivlans avgrundsdjup
Såg du själens smärta
vid dödens längtansstup?

Höll du hårt i handen
när litet knyte dog?
Ett liv jag önskat famna
jag önskar du förstod

Hur sorg av svunnen frihet
skräckens depression
Har fångat mina unga år
i en trasad svart version





Fri vers av Lindah
Läst 536 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-05-11 13:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lindah
Lindah