Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Publicerad i \"Juletid. En julantologi med blandade poeter\" (2007)


Änglabarn



Miraklens tid har bara börjat
än är ej undrens tid förbi
Änglabarn, änglabarn, lyft era blickar
se bortom den verklighet ni lever i
För himlavalven skall åter en gång
öppna paradisens fönster
och genom en oigenomstiglig dörr
sprids mitt gudomliga mönster

Genom en stjärneport av ljus
vänder jag åter mot Jorden,
cirklar med vida vingslag
och sjunger de glömda orden
Änglabarn, änglabarn, lyssna på mig;
jag är vägen och livet
Hör mig, se mig, följ mig
Ta inte salighet för givet

Blott en gång vart tusende år
glimmar mina vingar av guld
Jag kommer till Jorden ännu en gång
för att försona er skuld
Jag nuddar vid era hjärtan
och hjälper er be en bön
Ingen av er kan då förstå
att era själar blir min lön

När ni en dag står utan hopp
minns då mina ord
Ni hade en gång en chans
att skapa frihet på denna jord
Men ni har redan valt er väg
och himlen gråter tunga tårar
ty på Jorden finns endast kvar
änglabarn och vettlösa dårar







Fri vers av Aliah
Läst 685 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-11-29 20:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aliah