Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den största knuten av dem alla

Fullständig tomhet i armar och ben
mage och bröstkorg
och trycket mot halsen är så stort
att jag vill kräkas
men jag gör ingenting
finns inte
säger ingenting
som alltid.
För jag vet inte hur man pratar
och drömmarna har blivit för mycket nu
längtan för stor
luftslotten för många.
Mina föräldrar lärde mig aldrig
hur man fungerar i världen
i stället fick jag ett paket
med rött papper och svart snöre
ett fint paket
den största present man kan få
det var den stora tystnaden.




Fri vers av H. Karla
Läst 490 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-11-29 20:22



Bookmark and Share


  Micael Axelsson
Man känner viljan, viljan att tala, men knuten är för stor. Det smakar paralyseringen som kväver denna vilja att säga något, för det är tystnaden man lärt sig tala.

Svårast är nog att uttrycka vad man känner, men det är kväljande stark känsla du förmedlar om denna oförmåga som alltför många nog kan känna igen sig i.
2007-12-02
  > Nästa text
< Föregående

H. Karla
H. Karla