Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
några inledande trösteord från en botaniker


Nattsånger

NATURENS GÅNG


Ingen smärta låder
vid en förvriden gren

(växande celler kompenserar snabbt
ett ökat tryck, jämvikt stabiliseras)

alls ingen sorg vid det mogna äpplets fall.

Blomblad strödda för vinden talar:
vindens sus är evigt
opersonligt
följ med, följ med.

_

GRAVPLATS

För bort alla stenar
alla mjuka gravkullar
och järnkors.
Låt alla döda skölja,
skölja i en fors
såsom ett nytt Niagara
ned i intighetens stenkistor.

_




Fri vers av vera gade VIP
Läst 685 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-11-30 07:31

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Just Emotions
kanonbra skrivet!!
2007-11-30
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP