Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett samtal från september


30-årigt krig

ah en ny motgång
hur det bränner under skinnet
när smärtan flyttar till något större!

säg smärtan vad är det du önskar mig?
jag övar mig på dina språk

du är kvinnor män från alla världens länder
jag vet du lär mig allt du kan

du är min far min mor

jag är ett vattenglas
som trots att stormen stormar stadigt här
tar mitt liv med ro

någon sa till mig att jag är tapper
visst fan är jag tapper smärtan
uthållig luttrad

du för en dans med mig på alla fronter
varje timma vecka år

att brytas ner och byggas upp
har gjort mig stark men skör

att vika mig finns inte med på kartan
och även jag är slug

blind för dina orsaker
gräver jag djupa hål som formar gångar i mitt inre
där spionage och insikter blir underlag för
djärva anfallsplaner

som följd har våra låsta positioner
brunnit upp och svämmat över

ja jag förstår det finns så mycket mer av dig
mot dina krafter är jag ingen

tänk ändå kämpar vi ännu
i cirklar bröst mot bröst
som till toner från en evighetens tango

för ögonblicket håller vi jämna steg
och allt jag vet är
att förutsättningarna en dag kommer att vara andra

en dag kommer förutsättningarna att vara andra




Fri vers av ochjag
Läst 570 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-12-03 06:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ochjag
ochjag