Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under ytan

Under
Tro inte
att under inte finns.

Titta på händerna,
fingrarnas möjligheter.
Utan fingrar fanns inte denna dikt.

Under kan verka omodernt,
men då glömmer du
svanarna på vattnet
och deras spegelbild;
tänk att den hamnar upp och ner
och det går alldeles utmärkt.

Under är också ampelliljan
som ljusgrön överlever en hel vinter,
trots klen omvårdnad.

Eviga under
är allt man ser på himlen
om natten (och dagen)

Alla dessa under
som många glömmer.

Och så under som ingen glömmer:

varma ord,
vänliga ord,

musiken,
alltid musiken.




Fri vers av Tteresia
Läst 413 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-12-03 15:26



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Under på under!
Finurligt och sååå
vackert skrivet!!!
2008-03-06

  mare VIP
..mycket fint skrivet...vackra ord...
2008-03-06

  Inkarasilas
Underbart hoppfullt, och insiktsfull läsning, tack.
2007-12-05

  Larz Gustafsson VIP
Du är själv ett under, som Skaparen åstadkommit.
2007-12-03

  jardan
Så hoppfull o vacker text,njuter
2007-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Tteresia