Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mus i fälla

som en mus i en fälla
lockad av möglig ost
fast utan chans till räddning
svettas fram isig frost

 

hjulet snurrar
i hetsig fart
får kämpa för att hänga med
ramlar ändå av redan från start



livet -kallar man det
som runt om mig händer
livet som snurrar
en dag i sänder

 

sneglar ut genom svart ett fönster
ser min reflektion i vägdammets glas
finns idag? Imorgon? en framtid?
eller är jag en illusion spruckn i kras?

 

frenetiskt biter musen sitt främre ben
vill komma loss ur fällans lås
smärta, blod och evig fördömelse
pest eller kolera är vad som fås

så alla vill leva
ingen vill falla i evig sömn
man vet vad man har
men inte vad man får
i livet efter dettas sömn





Fri vers av Xena
Läst 794 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-12-04 15:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Xena