Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gråa Rockar

Gråa Rockar rör sig genom den mörka snön
omslingrade runt skräckens kött
som sakta blöder i de hungrandens ögon
samtidigt som de formar om knutna händer
till uppfläkta kratrar av torkat glas

Gråa Rockar rör sig genom den ljusa portalen
som av många kallas dörren
dörren till de klokas facetterade dårhus
byggt av en seg lättformad massa
som gör ont

Gråa Rockar rör sig över torkade blödande kroppar
insvepta i mörka oleater
som aldrig använts till fördel för transparenta papper
hängande i upplysningens stängda klädkammare
där alla livslågor är svarta
utom då Gråa Rockar suckar




Fri vers av Pär Mosse
Läst 443 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-05-12 23:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pär Mosse