Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sagan om ringen!




Ett smycke utav guld han satt på min hand,
med tiden den blivit repig och nött.

Den vittnar om vårt heliga band
och om den kärlek som vi har mött.

Att finna tröst hos en vän så kär
ger mening till allt,

tillsammans man bördorna bär
och belönas tusenfallt.

Jag finns vid hans sida och han vid min
ensamheten ett minne blott,

han tar min hand i sin
och jag blir tacksam för allt som vi fått.

Ja ett smycke utav guld skall mig alltid påminna
repig men vacker ändå,

att ett hjärta man faktiskt kan finna
och slippa ensam i världen stå!

















Fri vers av Manuela
Läst 839 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-12-04 15:58



Bookmark and Share


  Micael Axelsson
Jag fick känslan om Gollums ensamhet från titeln, men när jag sedan tog del av dikten, fann jag hur jag blev berörd. Vilken kärlek, så härligt framförd.
2007-12-07

  Bodil Sandberg VIP
Sagan om ringen...och då tänker man att nu kanske det blir poesi som berör filmen med samma namn..men icke...det här är något alldeles för sig...en helt underbar kärleksdikt!!!!!
2007-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Manuela

Mina favoriter
De ger varandra