Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vandra vidare

Alla ska vi en gång vandra vidare
när vägen vi lever nu tar slut

Men ingen av oss vet
när den andra vägen börjar
och ingen finns att fråga
av dem som gått förut

Det enda som är säkert
är stigarna just nu

Av dem så kan vi välja
at gå åt var sitt håll
eller följa med varandra
tills våra vägar tar sitt slut

Men som det alltid är på färden
kommer den ene alltid först
dit allmän väg upphör

och den andre får väl fortsätta
längs eget vägval
tills även hans tar slut

Men hoppet finns ju alltid
att stigen slingrar på det viset
att längre fram på andra vägen
i en gemensam korsning

få mötas båda två igen.




Fri vers av Dionysius
Läst 724 gånger
Publicerad 2007-12-04 18:04



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Ingen av oss vet- nej på ett sätt är det verkligen landet bakom järnridån..vi vet inte när och vi vet inte hur
2007-12-04

    tapetklister
\"Men ingen av oss vet
när den andra vägen börjar
och ingen finns att fråga
av dem som gått förut\"

det är ju helt kanon det här stycket! :)
det är så talande om livet och döden, att vi alla kommer byta väg, men att vi som ännu inte bytt inte har en aning om vart den andra leder trots att så många har gått den före oss..
2007-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Dionysius
Dionysius