Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ny text till melodin : Stilla natt (psalmen), med 100-procentig säkerhet refuserad av Psalmbokskommittén .


Stilla Natt (2007), reviderad version

Splittrade natt, blodiga natt
våldet rår, som besatt
ungdomen rusar förvillat omkring
de vuxna de lever kring andra ting
kristus har övergett jorden
gud har förlorat sin tro


Mörkaste natt, krigiska natt
hets och skrik, i kris försatt
polisen de hinner ju aldrig i tid
offren de lider ju skada därvid
kristus har övergett jorden
gud har förlorat sin tro


Försnillade natt, stöldrika natt
rån och stöld tills man får fnatt
och bankar man dem så får man ju straff
av detta man blir ju alldeles paff
kristus har övergett jorden
gud har förlorat sin tro


Framtida natt, drömrika natt
än finns hopp, om en kraft
som kan föreviga kärlekens tro
och uppväcka vår framtidstro
kristus kan komma tillbaka
gud kan ju återuppstå

Text: Mats Henricson Musik: tysk kompositör , okänd för mig




Fri vers av Mats Henricson
Läst 552 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-12-05 10:29



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Verkligheten
rullar Du fram, som
en film framför ens
öga, när skall folk
falla till föga och se,
att bråka och stöka
bara eländet, för oss
alla lär öka...
2007-12-06

  Lyckohäxan Enediel
Helt klart en mycket sann version!
Passar bra med orginalmelodin...
Plötsligt blev jag sugen på att gå luciatåg...med denna text på repertoaren =)
Riktigt bra gjort! Gillar det fina lite sagolika sista stycket...om att vi ändå inte ska sluta hoppas.
2007-12-05

    ingvar VIP
Tyvärr alldeles för sant vad gäller tillvaron av i dag. Du har fått ihop det bra. Inte minst tycks Gud ha förlorat sin tro (på oss).
Sista versen ger dock skymten av ett hopp, trots allt: om det godas slutliga seger och detta: Kristus kan komma tillbaka och Gud kan återuppstå.

Som troende på Kristus är det endst att instämma i att jorden tycks övergiven av Gud MEN OCKSÅ att \"Han kommer, han kommer den dag som vi bida, den ljusaste dag som i världen har grytt\". Låt oss tända vårt lilla flämtande ljus också denna dag! Allt gott!
2007-12-05

  Mats Henricson
Fast på slutet finns ju lite hopp........
2007-12-05

  charlotte hedendahl
Du måste lagt ner en massa jobb på den här! Väldigt bra gjord!
Sjöng igenom den och den gick alldeles ypperligt att sjunga,även om texten kändes ovan!Intressant och mörk text!
Kram Charlotte
2007-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska