Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ord skrivna mellan 18.00 och 18.34

Mina grodor hoppar inte, de har inga bakben kvar.
Kylan inombords fryser inte, isen har smält.
Elden i hjärtat värmer inte, den smältande isens fel.
Tankarna i hjärnsubstansen funderar inte, tystnad råder.

Jag är rök... Jag är dimma... Jag är endimensionell
ett papper, vitt... fullskrivet, bortsuddat... ihopknöglat och utstruket

Vad är det du vill säga?

Öppna dig, tala med mig, säg någonting, gör någonting...

Hur?
Hur borde jag vara, berätta? Vem är jag, dela med dig...

Jag vet hur du ser mig, apatisk... bortkopplad... okänslig...
Det är inte så komplicerat, du har rätt... delvis.
Jag vet vad du tänker,
inte allt... inte säkert rätt... men jag tror jag vet dig.

Jag kan inte känna inte igen den människan du reflekterar
från mig till dig till mig igen... du gör mig fyrkantig...

Men det förändrar ingenting, jag har lärt mig...
skala bort, koppla bort, ignorera, lyssna inte, hör inte, se inte, tänk inte...
Gör... långsamt, varsamt...

Andetagen visar att jag lever...

sakta...

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 101 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-05 18:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen