Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avträde

Jag hade sedan länge bestämt mig för att gå. Du bara satt där med din jävla cigg på balkongen och såg så jävla dum ut. Sur som vanligt.
Bråken var bara repetition från förr, samma ord i samma meningar och helt utan verkan. Helt jävla meningslöst. Ord utan mening.

Du visste det inte ännu men jag tänkte inte komma tillbaka. Inte denna gången. Aldrig mer. Antagligen trodde du att jag bara skulle avreagera mig och pms\'a mig och snacka skit om dig hos morsan igen, men fan heller. Du visste fan ingenting och lika bra var det.

Gardinerna luktde nikotin, precis som du. Dina skor var skitiga och fy fan vad jag HATAR skitiga skor. Det ser så billigt ut när man inte har ordentliga skor. De visar hur man är som person, visste du det? Nej... Men dina passar dig bra. De passar dig bra. Skitiga och sönder.

Det regnade ute, jag tog ett djupt andetag och lät den kyliga låtsasvintern fylla mina torra lungor med fuktig luft och ett tag trodde jag att jag skulle lyckas få in hela Malmö med alla avgaser och Pågens bageridofter in i min kropp och svimma med ett leende. Tyvärr fungerar det inte riktigt så. Med en väska, tung, på ryggen gick jag längs Föreningsgatan mot centrum. Lättnaden har aldrig varit större än nu. Regnet kändes som en bekräftelse på frihet, lättnad ända in i själen.

Smärtan i halsen var svår. Luften kall och skön. Blåmärkena efter dina händer på mina armar och runt min hals skulle antagligen sitta kvar ett tag till, men jag bestämde mig för att det var bra. De i sig själv var ett bevis på att jag var värd någonting.

Kanske du nu sett lappen jag lämnat på köksbordet bredvid dina cigg...

\"Jag är och kommer alltid vara bättre än du\"









Övriga genrer av Din Mormor
Läst 411 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-12-05 19:40



Bookmark and Share


  Inkarasilas
Hoppas du hör mitt skall från Småland, för fyj fan det är en komprimerad skitig känsla av nedtryckt vrede som du bara konstaterar, ungefär \'du din jävel, hundlort under skorna, du är inte värd mig\'. Sheisse, jag jublar och skäller.
2008-01-02

  Prometeus
Jag älskar att läsa dig, det vet du. Jag gillar dina uppriktiga känslor och att du nämner sånt som vi alla gör och känner men som det är förbjudet att tala om. Du är dessutom rättfram. Du och jag skriver på otroligt olika sätt, jag skriver ofta om med andra ord, som att mörda ngn med en silkesnäsduk. Du slår på käften med en riktig näve. Bägge sätten är bra.

P.s. Du gick från Värnhemstorget, va?
2007-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Din Mormor