Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensamvarg

I utkanten av flocken
lever jag mitt liv.
går min egen väg
efter min egen vilja


Söker bortom på
undangömda stigar
Efter nya dofter 
okända smaker


Du får aldrig tro
att du har tämjt mig
Det kan nog verka så
men inuti
inuti
ska jag alltid 
vara varg


Oberäknelig och vild
som Finnmarks forsar

Minns du filmen
vi såg om vargarna
Hur de tog hand
om varandra


Alla utom de där
som kommer och går
Som inte riktigt hör till
som inte passar in

Så försök inte
forma mig
efter en mall


Så liten
kan jag aldrig bli
Så enkel
kan jag aldrig vara


Jag lever mitt liv
i utkanten
i utkanten av flocken
och tryggheten




Fri vers av Roger VIP
Läst 1239 gånger och applåderad av 7 personer
Utvald text
Publicerad 2005-05-13 15:37



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
Bra att du uttrycker, bejakar och bevakar det vilda inom dig.
2009-09-27

  Ylvavirvla
Jag tyckte mycket om den här texten,
kanske för att den spglade mig...?
Underbar!
2009-01-25

  Aisha VIP
...gillar texten mycket!...
...och...håller med....man skall hålla sig i utkanten...
alltid lugnast...
...ven vill ha en tamhund?..
se mina texter \"jagar ensam\"...och \"vildhästen\"..
kram A.
2008-05-13

  bipolär2
en varg kannske jag är i floccken.
Men jag säger som Lundel
En varg utan flock utan villebbråda död.
Vi behöver varandra
En människa är inte född att leva ensaml
2007-05-04

    Erika H
men flocken finns
alltid där för dig som kan komma och gå
du har tillåtelse till det
du ska till och med göra det
för du tillför den där sista kryddan som flocken behöver för att fungera

jag älskar din text
underbar Roger
tack
erika
2006-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Roger
Roger VIP