Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingen där

I mina händer finns du kvar
Mina ögon ser dig överallt
Doften av din parfym
dröjer kvar därhemma

På morgonen så hörs:
- Upp med dej, din slöfock
men när jag vaknar
finns det ingen där

Och händerna som
i drömmen känt dig
släpper kuddens grepp
Förgäves söker blicken

- Ingen där!

Och doftens närvaro
som i drömmen var så intensiv
finns väl kvar
men svagare än i går

Så ut och på med tekastrull
och gröt och mjölk därtill
Fort iväg till jobbet
så inte känslan blir för stark

Det blir väl dagarna framöver
Och hem på kvällen
blir det inte, för vem vill dit
där endast tomhet finns

Ingen där!
Så blir det.




Fri vers av Dionysius
Läst 297 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-06 17:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dionysius
Dionysius