Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du strålande




Frosten har lagt sitt vita ansikte
över stad och land i väntans tid
Det nya året nalkas; och det med fart
med pompa och ståt
glitter och mascaragråt
Den smidiga kan få ett skjut om den frågar rart

Tiden kommer och går aldrig ifrån oss;
- det blir alltid jul igen
Med tomtar och bloss,
fnitter och nissar som slåss

Det osar ifrån köket;
- mors gemak
Grishuvudet gråter, det blöder!
och tycker illa om glaserade äpplen såklart

Aftonen har kommit, gnistrande grå
Hur kan tomten köra släden på gräset, nå?
Barn, lugn, han kommer han kommer!
Klapparna öppnade, nubbarna slut
Tomtefars näsa matchar Rudolfs
och blir på slädfärden hem tagen av en snut


Tjofadderittanlambo




Fri vers av Joanskij
Läst 985 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2007-12-06 21:13



Bookmark and Share


    Herr Ångest
Ha ha.. underbart rolig!
2008-08-01

  Micael Axelsson
Visst drar jag på läpparna till ett leende, för det gör mången gånger saker litet lättare, men gömd (eller ja, så gömt är det ju int egentligen) i denna text, ligger det så oerhört klart talande vad som för många är dyster sanning. Får små asociationer till \"Tomten är far till alla barnen\"
2008-01-27

  Bodil Sandberg
hehehe...härligt härligt poetat ...gla blir jag av dina förhoppningord om ännu en fröjdefull jul!!!Applåder
2007-12-07

  Lejonhjärtas poesi
En jul med fart och fläkt, hej tomtegubbar slå i glasen och det gjordes med besked då tomtefars vingliga färd stoppas av en snut. Härligt flyt i språket också!
2007-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Joanskij
Joanskij