Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tvåsamhet

jag ska berätta för er
om någonting jag vet

det heter monogami
det heter tvåsamhet

kärnan i kärleken är kärnfamiljen
traditionen, familjekonstellationen
den snälla versionen

av en värdelös värld
för är vi två
då kan det gå

så härdas vi
låtsasharmoni monoamori

ett hastigt snitt
ett namn bredvid ditt

då glömmer du vad som var fel
delad på hälften för att bli hel

orädd behöver du inte räddas
våga låta kärleken breddas

låter du dig älska fler än så
kommer du att älska mer än så

fler kyssar och fler kramar
utan rädslor och regler och ramar

kärlek är vackrast när kärlek är fri
släpp den lös i mångfaldig amori




Fri vers av Pascali
Läst 405 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-03-18 00:07



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
varje ram eller begränsning som sätts uppenpå en kvinna är en befängsling, ju mer kärlek samt njutning hon får, ju härligare blir hennes varande
2012-01-04

  Larz Gustafsson VIP
Om man låter de egna referensramarna vara allenarådande måttstock blir bedömningen extremt subjektiv.
Det finns faktiskt lyckliga monogama förhållanden.
Att "älska" flera är inte frihet och heller inte kärlek. Det är egoism.
2011-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Pascali