Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag känner en härlig och frimodig kristinna som heter Elin. Det betyder just \"fackla\". Den här tillägnar jag henne.


FACKELBÄRARE

jag bär en fackla genom städer
och tänder eldar vart jag går
en bild av Skaparen framträder
i varje budskap som jag får

profeternas bokrullar talar om Lammet
som borttar vår synd
och som offrar Sin kropp
vi slukar Hans bröd
och vi vittnar om Namnet
som är världens räddning
som är folkens hopp

jag ser ett barn i nya kläder
jag ser en återvunnen son
som bär en fackla
genom städer
som fått ett liv
som är ett lån

apostlarnas budskap
hörs eka i tiden
vänd om, vilda flock
är du med eller mot?
oasen i öknen
den himmelska friden
en askunge rest sig
ur smuts, damm och sot

vi har de pund
som vi förvaltar
som skall förränta sig i dag
en säker grund
som vi gestaltar
den heter Livets Andes Lag
vi stormar fram
vi attackerar
och himlen går till offensiv
den är ett land
som attraherar
och ger ett annorlunda liv

de drömmar om fred
varje människa bär på
personifieras
av Herren vår Frid
förkroppsligas i
Jehova Shalom som
är Allsmäktig Gud
upphöjd över all tid

LARZ GUSTAFSSON 970723




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 544 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-10 10:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP