Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
\"All over people change their votes along with their overcoats. If Adolf Hitler flew in today they\'d send a limousine anyway.\" (The Clash)


COCA COLA I SAHARA


en ny dag
jag är hälsan själv
bortsett från min sockersjuka
en ny dag
så stig upp och välj
den hårda linjen
eller den mjuka
jag ser en värld i brand
och människor som flyr från krigen
tamilska tigrarna
och den självlysande stigen



jag prenumererar på livet
jag får ett nytt blad varje dag
på arket står ingenting skrivet
för den som ska skriva är jag
och genom att sköta mig kan jag
förlänga mitt abonnemang
stå fast som en saltstod i striden
en sockerfri kämpe av rang



jag ser
hur rött blir blått
och hur färger liksom flyter samman
ett fruset flyktingbarn
söker skydd hos den svultna mamman
jag sväljer min tablett
den glider ned med frukostgröten
vart skall man fly den dag
då basunen avger sista stöten?



salt i förruttnelsen
det var väl det jag skulle vara
men sötmans tjusning blev
som coca cola i sahara
en kraftig överdos
och jag gled sakta över gränsen
ja, den som sår han får ju
skörda själva konsekvensen



allt det som jag genomgår
är visserligen bagateller
jämfört med de lidanden
som drabbar andra rebeller
fängslade, torterade
för att de har protesterat
här kan man i alla fall
fortfarande demonstrera



vi slipper det förtryck
som vederfares polisario
och fast jag är förryckt
kan jag panera ett scenario
där tusen sinom tusen
har berövats mänskovärdet
och tvingats böja knä
för dollartecknet och för svärdet


jag var hos dietisten
hon är inte nån diktator
jag minns sånt som hon sagt
där jag går fram på stadens gator
mitt i en värld så sirapssöt
och såpoperasliskig
så får jag kämpa med
mitt högst privata lilla blixtkrig



LARZ GUSTAFSSON Augusti 2006

--------------------------------------------------------------------------------





Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 488 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-12-10 10:05



Bookmark and Share


  Christer Eriksson
en trevlig skapelse där man får flyga över alla länder, se in i egna tankarna där det som ligger nära varvas med världspolitik. och visst är det nog så att jorden har diabetes, att den liksom tryckt i sig för mycket hjälpt av oss i den industriella världen. jag tycker om att kastas mellan ämnen och överraskas. det gjorde jag här..
2007-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP