Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det finns ett djupare välbefinnande än det som rent fysisk eller emotionell njutning kan åstadkomma.


CAT CIT ANANDA


cat cit ananda
kitty cat propaganda
här går en rågång
sluta upp att blanda
cat cit ananda
snart ska en ny dag randas
rubba inga råmärken
gå på i samma anda

det högsta välbefinnandet
ett stadium dit min själ vill nå
vill inte bli en marionett
som bara fäktar i det blå
ett outplånligt synintryck
vill lamslå mitt maskineri
och \"jedes nach ein neues glück\"
har en förförisk melodi

jag såg en blind man med sin käpp
han missar allt det vackra här
såg honom aldrig hänga läpp
men han är knappast avundsvärd
för trots allt vill jag ändå se
men kunna hålla min distans
lustan får lämna mig ifred
och söka sig nån annanstans

det finns en underbar balans
den skänker harmoni på jorden
en transcendens med vett och sans
som övertrumfar alla orden
då kan jag se Guds anletsdrag
i varje ros Han har kreerat
och möta varje nyfödd dag
i tron på att Han triumferat

LARZ GUSTAFSSON 25/10 2000




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 466 gånger
Publicerad 2007-12-10 10:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP