Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Andra advent

 

det var det där med att
bli vän med skuggorna
när sömnen endast kommer sporadiskt

 

lämnar för många frågor obesvarade

 

och hur mycket ensamhet
kan en människa bära
när sprickorna i fasaden
gör sig påminda
och inga droger i världen
fördunklar det krackelerade

 

advent och regnet
dränker framtid
och inget ljus håller oss flytande
andas syre
när vi kvävs i samma vakkum
blöder samma tårar
av minnen som dödar

 

nyår är ingen början
det är slutet




Fri vers av Sländan
Läst 323 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-12-09 20:09



Bookmark and Share


  Pojken i Svart
redan med det första stycket fångar du min uppmärksamhet och tvingar mig att läsa vidare. när jag läser vidare känns det som att du riktar en lampa mot alla skuggor där ute i decembermörkret och visar på ett brutalt sätt att allt kanske inte är så gulligt som alla försöker inbilla sig bara för att det är jul.

som sagt är jag svag för det första stycket, det är så starkt och tilltalande!

starkt och bra skrivet!
2007-12-17

  Anna Frölander
det går inte att säga annat än att detta är en mycket stark text. jag tycker att du liksom sätter den där den ska sitta redan med det inledande stycket, verkligen bra. dikten känns från början till slut och jag tror mig förstå precis hur det är när det känns som i följande rader:

/nyår är ingen början
det är slutet/

tack så hemskt mycket för det här!
2007-12-10

  Mike
otroligt starkt skrivet! orden kryper nästan under huden. grymt!
2007-12-10

  charlotte hedendahl
Verkligen mycket bra! Gillas!
2007-12-10

  AllNamesRTaken
Och början...
om du bara vill vännen.
2007-12-10

  Ulf Lagerholm
plötslig går du bara in i
garderoben längst bort
å hämtar storsläggan -

med bestämda steg tar
du dej fram till ettanolla-
maskinen å ba drämmer
till -

sjukt häftigt!!

va fan händer
därute?
2007-12-10

  Mr. Andersson
Den här gillar jag jätte mycket!!
Tack för att du finns.

//M
2007-12-09

  Laijza
gillar öppningen, sättet du kastar in mig på. Önskar någon lättsmält rad mellan andra o tredje stycket..bara för att jag vill hämta andan. Gillar denna!!
2007-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Sländan
Sländan