Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och kvällen la sig som en fet sås över mina mörka ögon

Jag tror jag är själsskadad.
det ska göra ont, det borde svida.
Glädje är åtrå, någonting du vill ha
men aldrig får.

Det är svårt (det ska vara svårt)
för mig (jag vet inget annat)
att förstå (innesluten i dimma)
att det finns lycka (gripbar lycka)
närmre (utan smärta)
tillgängligt (utan spärrar)
och uppnåbart (obetalbart)

Jag är svartsjuk (avundsjuk)
på de andra (i fantasiverklighet)
på mitt andra själv (i verklighet)
och dig (det diffusa duet)

Min tystnad (ordförlust)
är alltjämt (fastklamrad)
mer ogenomtränglig (mur)
inifrån (jag hör dig tala)

Jag vill lära mig det extraordinära
i det totala ordinära
sanning i sanning
och känsla i känsla

Att det jag säger är ord
och att det du säger är ord
ord som betyder samma sak
om orden vi använder är lika

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 81 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-09 20:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen