Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hela tiden blinkar den blått


Där stod den nu
på sängbordet


först hade hon
varit tveksam


tittat på bilden
i katalogen
och sett sig själv
hålla på och manövrera


fånerier hade hon tänkt
och lagt undan katalogen


men en särskilt tråkig dag
bestämde hon sig
ringde och beställde


nu hade hon laddat den
med batterier
och noggrannt läst
instruktionen


den var sexton centimeter lång
och hon blev ivrig
när den började blinka


så långt var allt rätt
nu gällde det att få upp den


första försöket misslyckades
den snurrade ner på golvet


den hade tre hastigheter
det gällde att börja lite försiktigt


hon tröttnade
och somnade



när hon vaknade tittade hon
surt på sängbordet


snart var hon där med fingrarna
och började pilla


hon struntade i instruktionen
tänkte på den hon såg varje dag


antingen gick den rakt upp
eller rakt ner
för att efter en stund
gira och försvinna


hon la den i sin öppna handflata
och manövrerade med den fria handen




bort från sängen och ut över sovrummet
flög världens minsta helikopter!






Övriga genrer av Bim
Läst 296 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-12-09 21:11



Bookmark and Share


    Maria Malm
Ler åt denna goa och humoristiska text.
2007-12-09

  Rachel Roth
..vilken underbar bild av kvinnan med den lilla helikoptern...
varm, varm hälsning...
2007-12-09

    papillon
Du är fräck som en hamnbuse - underbar text, sparas för framtida bruk, applåders applåder!!
2007-12-09

  thyra
Härlig glädje känner man i din text. Fint!
2007-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Bim