Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag förstår, ändå

 

Släcker du ljuset

för att slippa se

vems hud du rör

 

Eller så att jag inte

ska transkribera känslorna

som kläms

mellan dina revben 

 

Letar du efter en teddy

att hålla i

eller ett leende

att vakna med

 

Det är skillnad 

 

 

Du talar

med klumpig metafor

men jag förstår

ändå

 

Kanske är det därför

jag är så enkel

att prata av sig på

 

Men jag förstår

att du måste träffa döden

intorkad i sand 

för att höra våra pulsar slå

 

vår gravitation

har inte räddat någon än

Vi är för lika

 

kanske är det

som att lägga en magnum

i ett sårat barns hand

 

en eld

som väntar på att få bränna 

 

 

 


 

 

 

 




Fri vers av Plumflower
Läst 945 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-12-10 01:11



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Intensiv och vacker dikt
2007-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Plumflower