Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Älvkarleby i mitt hjärta. För alltid.


DÄR DALÄLVEN MÖTER HAVET

där dalälven möter havet

där växte vi upp en gång

under alléns gröna lindar

sjöng vi vår egen sång

de minnen som strömmar mot mig

är sköna som ljuv musik

fast tiden har sprungit ifrån oss

är vår hembygd ändå sig lik

där dalälven möter havet

där drömde vi vilt och stort

om allt vi med facit i handen

vet att vi inte gjort

signalerna ifrån london

från peking och himmelen

en dröm om en evig ungdom

vid slutet av dalälven

där dalälven möter havet

där sprang vi på ängarna

så fjärran från alla kraven

och tjatet om pengarna

en eld i mitt hjärtas inre

som brinner för en epok

för drömmarna och musiken

som gav oss ett eget språk

 

LARZ GUSTAFSSON 1 juni 2006




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 505 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-12-11 11:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En gången idyll från ungdomsåren.
Vackert flöde av minnen där något av älvens musik dröjer sig kvar!
2018-07-13

    Taly
Dalälven är ett fenomen! så även detta perspektiv över då och nu - med musik som fond. - Avspänd rimmad vers, som någon sade - passar fint här. - Tack!
2017-05-26

  palle
Ja, härlig och minnande om barndomen som alla borde få minnas den! Palle
2007-12-21

  jardan
å vilken härlig text, väcker minnen
2007-12-11

  Fredrik P. VIP
tycker det blev
en fin minnesbild
av barndomen vid
älven, skriven på
avspänd rimmad
vers.
2007-12-11

  isabel louise
underbart fint och vackert skrivet! du väcker härliga barndomsminnen och sommarminnen du!
2007-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP