Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barndomsminnen




Fladdriga kjolar
Och brustna hjärtan

Älskar, älskar inte

Minnen av skratt
Och tårar som regn på din kind

Blinka lilla stjärna där
Hur jag undrar var du är


Den första cykeln
Och skrapsåret på knäet

Har du tagit prästens sko
Prästens sko, prästens sko


Hopprep på skolgården
Och klättra i träd

Har du tagit prästens sko
Ja eller nej


Den första kärleken
Minnen av pojken som
Tog din hand
Och pussade dig bakom gympasalen




Fri vers av klarafisk
Läst 480 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-12-10 17:24



Bookmark and Share


  Junibarn
Åh så underbart sött slut. Fattade först inte vart den skulle leda, men sen kom sista raderna och dikten blev perfekt. :)
2008-04-11

  Diffusiaria
Underbar, dikten förflyttar en tillbaka i tiden flera år... :)
2008-03-06

    Clari
Instämmer med föregående. Texten fullkomligt tar andan ur mig.
2007-12-11

  Michaela Dutius
Vilken härlig nostalgitripp du tog dig själv och oss med på i denna dikten.
Väl poetat!
2007-12-10
  > Nästa text
< Föregående

klarafisk
klarafisk