Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Santa Fe

 

fönstret in mot omvärlden
var en tom ram
runt vilken färglösa leoparder
kröp ut ur det svarta regnet

av hennes ansikte
kvarstod endast en döende hägring
ett skuggspel
som kastade bilder
mot klippväggen

vid gatans slut
steg hon ut
lät stjärnorna namnge staden
vända sig om och falla
i det mörka vatten
som speglade hennes kontur




Övriga genrer av Daniel_78 VIP
Läst 1282 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2007-12-10 20:37



Bookmark and Share


    Askes
Ah, shit alltså. Du skriver ju verkligen bra!
2008-05-23

  alvan
En väldigt vacker dikt. Smärtsam och sorgtyngd men hoppfull och levande. Ja vilken poesi!
2008-01-27

  aol
gillAs
2007-12-21

  Mikael Lövkvist
Strålande poesi. Tät, levande, bildrik.
2007-12-16

  bo.rackson
Också jag gillar texter som skapar bilder...
M.
2007-12-14

  Lyckohäxan Enediel
Wow...vilket magnifikt mästerverk...helt fantastiskt...
2007-12-13

  Erik L
Mäktig dikt med starkt bildspråk - får mig att tänka på en surrealistisk målning.
2007-12-12

    Noomi
finns inte mycket mer att säga..
kunde inte heller då jag
tappade andan...
2007-12-12

  ~~*MariamAurore*~~
Vilken underbar poesi
vilka bilder jag får på näthinnan
fantastiskt vackert !!
2007-12-11

  Maria Zena Viklund
\"i det mörka vatten
som speglade hennes kontur\"

oj, oj ingen kan fånga det här som du, fantastiskt!!

applåder o bokmärkning!
2007-12-11

  thyra
En bildrik text som stannar kvar länge. Bokmärks!
2007-12-11

  Bodil Sandberg VIP
Och som alltid när jag läser dig...får jag njuta den mest måleriska poesi...snyggt!!!
2007-12-11

  Larz Gustafsson VIP
Detta med leoparderna skall jag sent glömma.
2007-12-11

  isabel louise
finner inga ord! grymt bra skrivet!!
2007-12-10

  Cris
Mållös!!! jag med..

Orden bara harmoniserar så himla bra.
Likt en melodislinga lägger dem sig
bredvid varandra i mig.
Bilderna som kommer skall vi inte
tala om. Vilket konstverk..

Bravissimo!
2007-12-10

  lodjuret/seglare VIP
har du besökt llano estacado
när solen står i zenit
eller badade du blott i
hetta från en annan sol?
2007-12-10

  ia VIP
hur ska man kommentera när man blir mållös
....
2007-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP