Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

detta kan låta lite konstigt men...


det som föreföll sig underbart i eftertanke
det som visade sig sant men ohörbart i tystnaden
och det som hade kunnat vara ett vackert kliv åt vänster
eller höger, ett stopp och en omvändning, ett spring bakåt femtio meter och en sväng åt vänster sedan höger igen och sedan rakt fram tills nu blev nu, då.
inte en tanke på vad som komma skall, men en djup förundran över återblicken till variationen som hade varit möjligheten i tillfället som borstades av.

jag hade aldrig blivit överkörd av en toyota om ett par år,
knivskuren i en telefonkiosk på nyårsafton 2012.
hade det varit bättre om jag aldrig insett den enkla lyckan i att forma ord på en skärm och undansluppit krokodilnvasionen under den varma vintern 2026.
eller hade mina fingrar blivit avskurna lite på skoj av den där mimaren som startade den femtioåriga revolutionen i en scoutstuga djupt inne i en skog nära huvudstaden, vars enda resultat var ett stort cirkustält över stockholm... och pudelförbudet, då...

Jag vet inte riktigt vad jag talar om om jag talar om vad jag vet något om.

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 184 gånger
Publicerad 2007-12-11 00:09



Bookmark and Share


  Matilda Linnéa Tinér
fast bra
kritiskt på något vis
gillar dina ord.
2007-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen