Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvar finns skalet av det som var jag

 

Flykten från flocken
likt en räddhågen antilop
söker skydd

inte från det vilda
utan från det stillsamt lugna

bortrövad närvaro
blandad bland andra

instinkten fördrivs
söker trygghet

gillar du mig nu
när jag blidkar din natur

vilsen bland andra
ensam själv

behöver varandra
förlorar mig själv

en omöjlig ekvation?

söndras jag i dina ögon
går i bitar när du talar
försvinner bort när du lyssnar

kvar finns skalet av något
som var jag...
eller var det du...




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 712 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2007-12-11 21:58



Bookmark and Share


  MammaMia
Hej skulle kunna vara en text handlande om att bli utesluten ur/från några....... Mycket bra skrivet. Jag ska visa en vän som är på väg ur ngt.
2007-12-12

    Noomi
ja.. håller med dom andra..
mycket stark och tänkvärd text..
tycker mycket om..
2007-12-12

  Lena Renman
Du har blvit mest bokmärkt igen vännen! Grattis
lena
2007-12-12

  Catrin
En mycket stark och berörande dikt som jag sparar i min samling för att då och då begrunda...
2007-12-12

    Maria Malm
Ett dilemma..är man sig själv eller är man som andra vill se på en..
2007-12-12

  ~~*MariamAurore*~~
som alltid så bra
att orden absolut inte
räcker till

beröm :)

kram
2007-12-11

  * Ammi *
denna var bra!
2007-12-11

  Patrick K
du upphör aldrig att förvåna med dina underbara texter!
2007-12-11

  isabel louise
instämmer i tidigare kommentarer...riktigt bra skrivet!
2007-12-11

    Nattviol
den tar sig in
och landar tungt!
innebörden speglas
så starkt i mina
egna upplevelser
just nu..
\"flykten från flocken\"
bitar av skal..
\"bortrövad närvaro
blandad bland andra\"
helt enkelt
skitbra skrivet!
; ))
2007-12-11

  Michaela Dutius
Håller med föregående talare- orden flyter som siden....gillar!!!
2007-12-11

  Daniel_78 VIP
bra flyt i orden flicka
2007-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund