Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Äta myggor och sila elefanter


Tusen tankar
surrar som en bisvärm
innanför pannbenet
suger åt sig sjävkänslan
som ett elakt läskpapper

trotsar hjärnbarriären
genom kognitiva
kullerbyttor smiter
de genom sanningsfilter
svider till i magtrakten
innan hjärtats klaffar
läcker brustna tårar
saltade med obetänksamhet
kanske en nypa samvetskval

om inte ryggen rätas
och stegen kortas
skapar de sår av orättvisa
ärr av bitterhet
stora som elefanter








Fri vers av Catrin
Läst 692 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2007-12-12 10:33



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Fint skriven dikt på tänkvärt tema, som manar till eftertanke.

Skulle kanske ha sett radbrytningen annorlunda här:

\"genom kognitiva
kullerbyttor smiter
de genom sanningsfilter\"

Vad tror du om:


\"genom kognitiva kullerbyttor
smiter de genom sanningsfilter\"


Tycker att det blir med lättläst då, men det är väl en smaksak. Ibland kan man ju vilja lägga radbrytningarna annorlunda, t ex
som du har gjort, just för att förändra känslan...

Hur som helst, din text ger fin eftersmak!
2007-12-14

  aol
där i din fina diktsamlas sprickorna i fasaden
2007-12-13

  Bodil Sandberg VIP
Tusen tankar surrar som en bisvärm...så förbaskat \"huvudet påspiken - proklamerat\" om den där känslan av vanmakt som infinner sig allt som oftast...du målar upp ÅNGESTBILDEN såå bra med träffande ord och i perfekt dramastämning!!!Snyggt!!!
2007-12-13

  Inkarasilas
Ah ångest min arvedel, att sitta med kval för småsaker, när fan större brott begås mot sin egen natur, helskotta blev helt salig här, största jävla kamelen är nog att förneka sig själv. Har bålgeting i hjärnan, snyggt svid får du till.
2007-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Catrin
Catrin