Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Årsringar av omsorg


Under ljusbeströdd vinternatt
vilar stolt nyfrusen sjö
i mjukt snötäcke sover skratt
önskar att drömmar inte kan dö

slocknade stjärnor skakar loss
och allting har ett pris
sprakar som ett tomtebloss
smälter över hinna av is

oron dallrar så rädd att mista
när det faller droppar av smälek
men årsringar av omsorg kan inte brista
står tryggt och väntar på glaciär av kärlek







Fri vers av Catrin
Läst 784 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-12-14 18:06



Bookmark and Share


  Jan Linderoth
Vad har hexameterrytm med den här att göra? När man hör takten av dina hjärtslag i vartenda ord!!
2007-12-17

  Yvonne
Underbar dikt, men håller med Birgitta Wäppling angående rytmen i slutfrasen.
2007-12-14

  lodjuret/seglare VIP
jaa, det här är nog poesi hur som helst
2007-12-14

    © Birgitta Wäppling VIP
Fint diktat.

(även om rytmen förloras lite i den sista strofen:

idag står:

\"men årsringar av omsorg kan inte brista
står tryggt och väntar på glaciär av kärlek\"

vad tror du om att istället skriva:

\"men årsringars omsorg kan inte brista
inväntar tryggt glaciär av kärlek\"
2007-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Catrin
Catrin