Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Oavsett omständigheter, vad jag känner eller ser står trons Ord orubbligt fast.


BABYLONS UPPGÅNG OCH FALL



klockan har stannat
och datorn den är paj
men jag struntar i allt annat
och går igenom maj
maj i min stad
och jag borde bli glad
här på min soliga stadspromenad

så många stormar
har gått fram över dessa nejder
jag har väl formats
blivit märkt utav alla fejder
här leker barnen
mitt i försommargrönskans yra
vårt liv, vår stolthet
som vår kärlek vill genomsyra

träden är gröna
och juni snart här
östersjövinden är kall
men sunnanvinden ska segra till slut
babylons uppgång & fall

blodröd gryning
blodröd front
röd sol vid min horisont
röd som själva livet är
röd och revolutionär
i aorta och artär
blodet talar ovan där

LARZ GUSTAFSSON maj 2001




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 394 gånger
Publicerad 2007-12-13 18:30



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Hold it right there, dude.
Jag har gått igenom många faser i min andliga kamp, men min slutgiltiga uppgörelse med politiken blev total och grundlig.
Jag behöver bara tänka på vad de kristna i Kina fick utstå under Mao, och fortfarande får utstå.
Tack för din kommentar!
2014-05-24

    Askanden
"blodröd gryning
blodröd front
röd sol vid min horisont
röd som själva livet är
röd och revolutionär"

Inte helt oförmodat tittar maoisten fram! På ett språkligt och emotionellt plan, värker de gamla takterna i dig. Larz befrielseteologen!:)
2014-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP