Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sådan är kapitalismen...


DE ENKLA KNEPENS TID

vad är det för tid vi lever i?

kan det va' de enkla knepens tid?

en retorisk frågeställning, kan man tycka

man ska piskas, hetsas, jagas fram

aldrig stanna upp, bli allvarsam

i en ständig jakt på genvägar

till lycka

 

 

gör det nånting om jag gråter?

jag känner jag behöver din famn

katarsis kommer åter och åter

tills skeppet har nått sin hamn

låt detta hjärta som våndas

fyllas av tillit och ro

låt denna soliga måndag

bli en oas utav tro

 

 

så mjuk som du kan ingen annan vara

och dessa snälla ögom rena, klara

som patriarken fick sin lilla Sara

har jag fått denna vackra underbara

jag sitter här mitt i sommaren

och hoppas allt skall bli bra igen

jag söker mig bortom alla enkla knepen

pank är jag men inte fågelfri

helt fri kan jag faktiskt bara bli

om någon vill vara snäll och lossa repen

ur tårarnas bad jag stiger

glad en dåre på stadens esplanad

den lyckligaste av alla idioter

en glad kavalkad en serenad

ett ord och en strof en enda rad

kan få mig att glömma alla krav och kvoter

ska korpen kunna lyftas upp av vinden

när tåren slutat trilla utför kinden?

det handlar inte om att vinna vadet

det handlar om det inre reningsbadet

 

 

LARZ GUSTAFSSON, 14 juli 2003




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 336 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-13 18:39



Bookmark and Share


    Tea Alex VIP
aldrig stanna upp, bli allvarsam
i en ständig jakt på genvägar till lycka


Det här har vi pratat om i skolan, att man i vår kultur uppmuntras leta efter lycka kring varje hörn, istället för sanning.
2010-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP