Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gävle...som jag trots allt älskar...


DICTATORSHIP CITY


välkommen till dictatorship city
våga inte avvika en tum
var inte utanför
ställ dig här mitt i
och spela dum
anabola stereoider
parabola stereotyper
kuvade knähundar som svassar och kryper
i dictatorship city

har du varit på hatets teater?
har du vandrat på gävle citys gator?
har du överskridit
de härskandes gräms
bra, käre broder
då vet du hur det känns

har du trotsat det vackra folket?
slagit hål på deras myt
i champagneglaset
blev du smolket
plötsligt tystnade allt skryt
du blev bannlyst och dumförklarad
av denna kontingent
men tryggare kan ingen vara
än den som Herren sänt!

LARZ GUSTAFSSON, augusti 1997




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 375 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-14 18:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP