Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
denna skulle vara riktigt kul att spela upp på scen, tror jag.


Ärtsoppa


Vill du ha senap till?
Jörgen satt och petade i maten.
Ärtsoppa idag igen? tänkte han med ett konstlat leende på läpparna.
Nej, det är bra för mig, sa han och tittade upp utan att fixera hennes ögon.
Det är viktig, tänkte Jörgen, att respektera varann.
Att kunna tolerera varandras viljor och skjuta undan sin egen, det stärker oss.
Du Jörgen? Jag har funderat på en sak. Vad säger du om vi skulle ta och skilja oss.
Jörgen slutade peta i maten och tittade snabbt upp.
Jaha, ordade han, hur länge har du tänkt på det då?
Ett tag nu, sjutton år eller så. Ja, sedan vi gifte oss.
Jörgen harklade till lite, en bit ärtsoppa hade fastnat till i halsen.
Ja, om du vill det så får väl jag respektera det, sa han lågmält. Jörgen kände hjärtat smulas sönder på insidan. Men, tänkte han, det är väl ingen ide att bråka om det. Har man bestämt sig så har man. Kärlek ska inte vara på låtsas.
Jörgen hoppade till lite när han kände en tallrik ärtsoppa flyga förbi ovanför hans nedsänkta huvud.
Fan ta dig Jörgen, skrek hon. Fan ta dig din satans ynkrygg!
Jörgen rörde sig inte, utan stirrade på den gulaktiga smeten i tallriken, stelfrusen.
Han hörde dörrar smällas ut och in, och en ytterdörr uppsliten och en bil som snabbt försvinner i fjärran.
Jag gillar inte ärtsoppa, sa Jörgen viskande till sig själv.

/




Prosa (Novell) av Jonny Larsen
Läst 101 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-12-13 18:44



Bookmark and Share


  Lyckohäxan Enediel
Haha! Gillar den här texten :) Både rolig men även med en sanning om hur illa ett samtal kan missförstås.
2007-12-13

  lilla t
haha, ja, utmärkt med vardagsdramatik!
2007-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen