Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Och nu är jag där igen...


DRÖMMEN OM ETT LYFT


jag postar kassakortet
det är dags nu igen
och inom några dagar
får jag tretusen spänn
jag är en utav de där
som inte längre behövs
medan resten utav folkhemmet
invaggas och sövs
av bingolotto, triss
och drömmen om ett lyft
medelsvensson har inte
fattat ett dyft

jag sitter här på bussen
som ska ta mig till stan
och alla passagerare
drömmer om den dan
då allting ska slå in
och pluskan fyllas av cash
jag tänker på en textrad
författad av the clash:
\"a lot of people won\'t
get any supper tonight\"
och alla glada zombies
surfar in på samma sajt

en lirare på bussen
undrar vad jag sysslar med
\"jag skriver en protestsång\"
blir mitt svar
jag läser högt
han verkar nöjd
med detta mitt besked
för hoppet är det enda han har kvar
att kanske han får möta
den värme och den tröst
som släcker törsten
i hans vilda själ
så han kan kasta flaskan
och andra substitut
och bli befriad från
ett liv som träl

jag sitter här i city
och skriver på min sång
mitt liv går hastigt vidare
ty sån är tidens gång
en dag ska nånting hända
men vad gör vi fram till dess?
förförs, duperas, bländas
och försjunker i tristess
eller sår vi rosenfrön
i varje hjärtas jord?
om vi står sist i kön
ska vi bli först i himlens hord

det finns en tid att plöja
det finns en tid att så
men om man aldrig börjar
får man ingenting ändå
vi fick en gång ett uppdrag
och ett förvaltarskap
men överröstas det
av laodiceas välfärdsrap
så kan vi inte höra Uppdragsgivaren i dag
i nöden kommer nåden
och den har ingen lag

det revolutionära är praktiskt och konkret
det börjar här, helt nära
på vår egen planet
det inleds med en handling
ett initiativ
sen kommer den förvandling
som skänker evigt liv
för Guds revolution
har alltid börjat inifrån
kom lyssna till den ton
som gör en vind till en tyfon

visst blev det en plakattext
en pekpinne rentav
ett bud till varje fattig
och varje syndaslav
för nog behövs det klartext
när allt är så diffust
ska mörkret fly från folket
så måste det bli ljust
då hjälper inte ytbehandling
eller kosmetik
och alltför länge har vi
kokat soppa på en spik
försökt att balsamera
gamla genomruttna lik
det krävs av en aktör
att han ska kunna sin replik
det finns en bra sufflör
så grips inte av panik

LARZ GUSTAFSSON 2000 och 14/10 2005




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 357 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-12-14 18:56



Bookmark and Share


  aol
gillas
2007-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP