Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det skall kännas att jag lever. Anarki hatar jag. Monarkin hyllar jag.


EN SÖNDAG I MONARKIN


fart och fläkt och frihet
jag står mitt i allt det där
och hyllar själva livet
för vad själva livet är
ingen tid att passa
och ingen disciplin
fart och fläkt och frihet
en söndag i monarkin


hon som sitter bredvid
undrar kanske vad jag gör
jag försöker att skildra livet
jag är bara en ordskulptör
se upp nu så ordet \"jag\"
inte framträder så det stör
det kan uppröra små skribenter
såsom småsaker ofta gör


hämningslös i min lystna njutning
tar jag söndagen i min famn
det behövs perspektivförskjutning
för att skeppet ska nå sin hamn
andra må staka ut din farled
och agera din lots ibland
men du har ju ett eget sjökort
på din färd emot hemmets strand


så jag kastade loss med tankar
som var fyllda av sot och sorg
nu när skutan har lättat ankar
är Gud fortfarande min borg
håller tron tål den visst att prövas
är man trasig kan man bli hel
har man gudsfruktan skall den övas
även om man går bet och fel


så jag tar fart och fläkt och frihet
och jag tar dagen som den är
hjärtligt glad över själva livet
som en främling, som en au pair
som får prya i verkligheten
koppla av ifrån jakt och jäkt
fascinerad utav planeten
utav frihet och fart och fläkt

LARZ GUSTAFSSON 19/8 2007




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 332 gånger
Publicerad 2007-12-14 18:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP