Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna gråmulna decemberdag får jag lust att återvända till solens värma en högsommardag.


Højsommerdag

I solens paradis
valmuebladene falmer-
loven er brudt
og fuglen fik vinger
højt i det lysende blå
i det forsvindende intet
kun eet skælvende blodrødt hjerte.
Ingen sakse eller knive.
Mættede munde strøet over vejen.
Perlerne trædes til kæde
dybt i krystalklar brønd.


Lykkeligt at høre kilden risle
bambusløvet rasle
så net
så let.
Kun en krusning over havets flade-
hvem ser den spoleformede haj
med hvide og hvasse tænder-
alle stjerner som blinker
og livet
som strømmer i dybet


Og havet ligger vandret
hæver og sænker sit bryst
stille spejlende skyerne
stille ventende
ingen vind
intet skib
ingen fisk
stille ventende.




Fri vers av vera gade VIP
Läst 311 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-12-14 10:45

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Sturesdotter
Åh så ljuvliga rader! Fin!!!
2009-04-30

  Björn Nilsson VIP
Och så ligger man i skuggan och lyssnar till tystnaden vid middagstid en solig sommardag när vinden har dött ut - och tänker inte det minsta på hur livet går vidare med \"äta eller ätas\" alldeles bredvid.
2007-12-14

    papillon
Ljuvliga danska språk; textens stillsammma tystnad och middagshettan,vallmon, brunnen,
den osedda hajen i djupet och havet i evig väntan.
Du bjuder på en laddad högsommardag...
2007-12-14
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP