Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mellan orden och dina läppar


det blir natt
det är natt
virvlande aska flyr
genom mörkret

vill fatta eld igen
 
i närvaron mellan orden
och dina läppar

gryningen är
en stilla förändring

 

 

 

 

copyright © Ari Eskelinen 2007




Fri vers av arie
Läst 846 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2007-12-14 11:34



Bookmark and Share


  Nina V A
Åhhh, vilket språk du bringar och hur jag
sveps in i mellanrummet och dyningarna,
flagorna. Konstaterandet - det tunga locket
\"det blir natt
det är natt\"

Det som brunnit flyr, virvlar bort förgånget och
hur jag önskar ännu en tändning, ännu
en stund i varma flammor

\"vill fatta eld igen\" och jag läser det i en
utdragen längtan, en livsnerv.

hur slutar jag förundras och förloras
i passagen
\"i närvaron mellan orden
och dina läppar\"
stilla sveper morgonljusets vinge förändring

ja, allt är föränderligt

Tack!

jag återkommer och återkommer
till din poesi, läser och förtrollas,
lutar mig emot ett språk som
livgiver
2008-03-27

    © Birgitta Wäppling VIP
Vacker dikt, som bygger upp känslan över raderna.
2008-03-14

  Sideshow Bob
Vackert. Som en munk försöker tala till en gud runt midnatt vid en öde eld i öknens nattkyla.
2008-02-08

  aftermath
en njutning att ta del av dina rader här
synnerligen välskrivet
2008-01-13

  AllNamesRTaken
Känns som timmen efter kriget, timmen före gryningen, timmen då ciggaretten ersätter orden, timmen då tröttheten groggas med hela avgrundens alla känslor.
2008-01-06

  Mikael Lövkvist
Tät, spännande poesi.
Dig vill jag läsa mer av.
2008-01-01

  Ulf Lagerholm
lite ofingerfärdighet innan där ....

hela texten, och då menar jag främst
tempot, sammanfattas i de två sista
raderna -

\"gryningen är
en stilla förändring\"

detta är ett gott stycke poesi, en
lågmäld slinga av tilltagande ljus
2007-12-18

  Ulf Lagerholm
hela texten sammanfattas
2007-12-18

  Bubamara - Maria Zakrisson
om-och-om läsning här. finperfekt. mer än så skriver jag inte för det riskerar att bli en hel novell. och det har jag inte tålamod till.
2007-12-14

  albertina
mellan orden och dina läppar. härlig överskrift. =)
Underbara ord
2007-12-14

  Night Soul Woman
Sååå underbart skrivet . . .
*bokmärkes*och*applåder*
ett litet mästerverk:)
2007-12-14

  Inkarasilas
Stilla förändrimg, det pyr i askan som virvlade ut, något händer, en upplevelse, en önskan i mellanrum, som att höra viskningar från texten.
2007-12-14

  Daniel_78 VIP
m det är en förmån att få läsa detta
första , andra o fjärde stycket speciellt.
2007-12-14

 
Hårt om utsläckandet. Borde det då inte vara en befrielse, att plötsligt vakna upp ur begäret?, att uppleva att det inte längre biter?, att man inte längre är ett offer? Skön kontrast här mellan lättheten i den virvlande askan och tyngden i önskan om att få fatta eld.
2007-12-14
  > Nästa text
< Föregående

arie
arie