Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det var en man som beskrev min poesi så: hopp & kamp.


HOPP OCH KAMP

jag skulle kunna gråta
men vad ska det tjäna till?
vet inte vem jag är och
vet inte vad jag vill
det falska och det äkta
hur skiljer man dem åt?
hur skall en knäckt man mäkta
med de andra i samma båt?

jag ser på ett grönskande gävle
det porlar i källan igen
fördämningar måste få brista
och småpojkar måste bli män
det sjuder och bultar, pulserar
vibrerar på ont och på gott
det går inte att generera
en helig och massiv bojkott

rustade med kunskap
ska vi gå hand i hand
sprida väldoft över jordens länder
foga våra facklor samman
till en enda brand
knutna nävar som skall bli till öppna händer

LARZ GUSTAFSSON maj 2001

när oktoberlöven föll
fanns det bara ett som höll...

\"vårt behov av tröst är oändligt\" (stig dagerman)




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 347 gånger
Publicerad 2007-12-15 20:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP