Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

aska

 

tårar längs ryggraden
natten är för mörk
och det sista motståndet
lämnade ögon
i ensamhet
hos dig

 

lungor andas vatten
drunknar
och du fanns aldrig här
sjunker till botten
och ljuset
försvinner i iris


punkt för punkt

 

gatorna är för långa
för mycket aska
och inget bränns
trots eld
i hjärtan
lämnas att kvävas
i minnen

 

och ingen vill se tårar

 

dom som inte finns




Fri vers av Sländan
Läst 380 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-12-15 21:03



Bookmark and Share


  Rublev
Förmedlar uppgivna känslor av ensamhet och sorg...

Berörs särskilt av:
”tårar längs ryggraden
natten är för mörk
och det sista motståndet
lämnade ögon
i ensamhet
hos dig”
Så smärtsamt vackert!

Fångas också av:
”gatorna är för långa
för mycket aska
och inget bränns...”

Funderar över:
”lämnas att kvävas
i minnen”

För mig bryts läsrytmen...
Jag blir villrådig?
Vad är det som ska kvävas?
Diktens jag eller elden?
Jag prövar med en blankrad före...

Tack för en stark dikt!
2008-01-03

  Pojken i Svart
läste den här texten en gång igår, men fastande då inte riktigt för den. när jag så läste den ytterligare en gång idag så fann jag ett djup som jag totalt missade igår. vilken tur att jag läste den igen :)
är riktigt svag för andra och tredje stycket, de är så otroligt bra formulerade!
2007-12-18

  AllNamesRTaken
Jag ser.. jag vill se..

Vännen...

Tårarna lyser likt stjärnor även när det är moln på himlen.. följ dem!

Kramar!
2007-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Sländan
Sländan