Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älvdans

Med själ av lind och tuva
och med doften av vanilj
tar du mig med ut i dimman
in i drömmens svala dans
över ängen
genom lunden 
bortom månens bleka skans

Där ditt hår likt ljuva strängar 
av all lyster som hon höljer
är ditt hjärta ock min lykta
om än du döljer hennes ljus

Och lätta fötter svävar följsamt 
över tovor, myr och grus
där ditt skratt likt änglar fången 
klingar sången som jag följer

Ty till blindhet jag har fallit
som skingrat viljan till all bot
då mina ögon blott ser drömmen
om din midja blick och barm

Så fullkomlig är din skönhet
sprung ur forntidstora sagor
leder hjärtat mitt till dager
fyller själens lust och arm

Men mitt liv är ack din giv
och jag vid puls av blott en nyck
ty så tätt intill - jag följer
ut i dimmans fagra dans
över ängen
genom lunden 
bortom månen
blott en chans




Fri vers av AllNamesRTaken
Läst 503 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-12-16 13:31



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Vackert skrivet. En dikt som skulle passa bra att tonsättas.
2007-12-21

  Thurizas
nu såg jag en liten liten pryl så där i form av en bokstav som hoppat på fel plats i början.(jag ville ju läsa detta mysiga verk innan nannadags) vanilj i början visst? =)

*kramarom*
2007-12-17

  Agnes
Trolskt! Att tonsätta dessa rader skulle nästan bli lite Olle Adolfssonskt... och det är sannerligen ett gott betyg!
Gillar ditt språkbruk; barm, dager och skans. Ord som förpliktigar viss poetisk lyrik men som du behärskar till belåtenhet.
2007-12-16

  Thurizas
en dans utan dess like,förföriskt,friskt och otroligt vackert. detta är riktig poesi! detta bokmärks för att kunna bli förförd av om och om igen..
2007-12-16

    Nattviol
drömskt
vackert dimmigt
bara fötter
låta sig följa med..
utan egen.. vilja..
eller möjlighet
att påverka?

´vid puls´
´blott en nyck´

starka rader, vännen!

kraaaaam
2007-12-16
  > Nästa text
< Föregående

AllNamesRTaken
AllNamesRTaken