Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjälp mig! Så jag kan se och kanske få se mig själv le för första gången


Jag irriterar mig så förbannat på en skugga som aldrig rör sig.
Måste den vara så tydlig i mina ögon?
Försvinn då! Sätt fart mot något och sluta slicka asfalten.
Gråtandes ser jag bort.
Tårarna smärtar som en piska mot mitt ansikte
och
mitt hjärta dunkar hårt av sorg.
Dunk! dunk!, jag är så rädd!
Är inte jag värd att få gå vidare,
få leva ett normalt liv
och
bara känna mig levande som ni andra?
Jag ska inte ta eran lycka,
jag lovar!
Jag vill bara få ge mig själv något lyckligt att le över.
Snälla hjälp mig att tända ett ljus åtminstonde,
så jag kan se och kanske få se mig själv le för första gången.


/Mikael Haaparanta




Fri vers av Sadhistory
Läst 352 gånger
Publicerad 2007-12-18 00:42



Bookmark and Share


  tjort
Underbart! Du har tallang. I alla falla den sortens tallang som gör att du skriver på ett sätt som fångar mig. Och det är en bedrift. Jag med mina koncentrationssvårigheter och flamsiga hjärna.

keep it up!
2008-01-16

  Lyckohäxan Enediel
Den här går inte att läsa utan bli berörd...
Starkt och tydligt...
Funderar över det där med att \"jag ska inte ta eran lycka, jag lovar\" Kanske är det lite så...att en del skyddar sin lycka så hårt och är rädd att dela med sig.
2007-12-18

  aftermath
gripande
du är värd som alla andra
och din tid kommer
(åldern ligger för dig!)
2007-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Sadhistory
Sadhistory