Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När min far dog var jag åtta år. En anhörig beskrev mitt beteende. Men mitt minne säger något helt annat....


Olika perspektiv

Jag var så fin

 gråveckad kjol

vit blus

lackskor

Min kusin var lång och ståtlig som min pappa och jag
som förstod mycket väl att pappa var död och
att jag aldrig mer skulle få se honom
jag pladdrade på och minns det
här ögonblicket exakt som
om det var igår och jag
säger något i stil med
att du som är lika lång
som min pappa och allting. . .

. . . den lilla faderlösa flickans
försök till tröst och kanske en
vädjan till den ståtlige kusinen om
att bry sig extra om denna lilla flickan

det tolkades av en annan närvarande
släkting på ett helt annat sätt. . .och
i den dagbok hon har lämnat till oss
alla står det att läsa om att den lilla
flickan som nyss hade mist sin far
hon var en riktig liten stackare som
ingenting begrep absolut ingenting

den lilla stackaren sitter nu här
och har fått uppleva en ny
förlust
i
hennes dagbok
 
behöver det inget 

mer stå

om

mig




Övriga genrer av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 237 gånger
Publicerad 2007-12-18 01:01



Bookmark and Share


    Maria Malm
Man kan sörja på tusentals sätt..
2007-12-18

  Michaela Dutius
Det gäller att tolka rätt- sorgens ansikten kan se så olika ut.
2007-12-18
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP