Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skriven på drottkvaett. Det var svårt...




Tsunamin nu

Sakteligt saknade samlas
Sköljda på stränder händer
Drager och höljer i högar
Hoppet i hopplöshet vänder
Sorgens stumfågel störtar
Sjunker drunknad och saknad
Hos treuddsguden traktar
Vila tills vårsol vaknar




Bunden vers (Annat versmått) av Åsa Gustavsson VIP
Läst 335 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-18 12:17



Bookmark and Share


    papillon
Man hoppar högt - den fornnordiska avdelningen växer!!!
Tragiken i texten förstärks av versmåttets slutna återhållsamhet och av tyngden i orden - sorgens stumfågel störtar - den bilden gör i alla fall mig mållös. Sparbössan och en stor applåd!
2007-12-18

  Lena Krantz
Men oj!
Vad duktig du är! Jag har aldrig försökt att skriva sådär metriskt rätt men det klart att jag kommer att prova inom en snar framtid!

Väl skaldat!

;o)
2007-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP