Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Med en julhälsning till Chile-fararen Paola Tirado - ella que por supuesto también constantemente llena mi boca de fruta


Aftonlandet


jag var lyckligare bland böckernas sidor

en större tänkare i
den tid som flytt

och jag skulle hellre berätta om
avklädda stunder i trädgårdarna
Det är bara så svårt
när enda gången vi var nakna

var vi påklädda

Jag bar kvällen på mina axlar när
vi tog skydd mot dagen

men likväl berördes

av klockor
eller själens taktslag
i pianissimo om man så vill

I aftonlandets undergång
ägde vi enbart fotspåren

regnen talade

och din röst
kom en minut för sent




Fri vers av Prometeus
Läst 641 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2007-12-19 11:56



Bookmark and Share


    Din Mormor
Faaaaaaaaaaaaaan
tastiskt
2008-06-13

    Melona
detta var speciellt att läsa,
du fångade mig med
en gång!

\"jag var lyckligare bland böckernas sidor\"
2008-02-11

  aol
underbart
2008-01-10

  rebecca d
oh, så talande...bedårande...såååå bra!
redan början, som jag känner igen mig i. Dikten blir till ett samtal med mig..kan en dikt bli mer, det är själva esencen av en dikt, tycker jag.
enda gånge...avklädda/påklädda...i en mening- en värld: precis så är det ju..för det mesta!! tyvärr!

att vara något på spåren, att ha en längtan, att ta skydd och gå miste om allt...
2008-01-07

  charlotte hedendahl
Helt underbar text!
2008-01-02

    © Birgitta Wäppling VIP
Vackert..!

Särskilt slutraderna:

\"...ägde vi enbart fotspåren

regnen talade

och din röst
kom en minut för sent\"
2008-01-01

  Rosen VIP
Jag säger bara.. sååå bra!
jag bar kvällen på mina axlar när
vi tog skydd mot dagen... gillar!!!
applåd!
2007-12-20

    LillaL
wow.. applåd!
2007-12-20

  Maria Zena Viklund
haha jag lästa också aftonbladet först tänkte, vad menar han*ler*
2007-12-19

  Maria Zena Viklund
\"regnen talade

och din röst
kom en minut för sent\"

älskar!
2007-12-19

  Elisabeth VIP
Hej där! :) och tack för fina rader! Tyckte om helheten och meningen \"Regnet talade och din röst kom en minut för sent.\" fastnade av någon anledning lite extra.

...Mmm...
2007-12-19

  isabel louise
åh så fint skrivet :)
2007-12-19

  Larz Gustafsson VIP
Hellre aftonlandet än Aftonbladet.
2007-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Prometeus
Prometeus